• Головна
  • Новини
  • Собака з вараського притулку для безпритульних тварин стане вашим вірним другом!

Собака з вараського притулку для безпритульних тварин стане вашим вірним другом!

У Вараській громаді уже декілька місяців працює Центр для тимчасової перетримки безпритульних тварин. Функціонуванням центру опікується комунальне підприємство "Благоустрій" Вараської міської ради, також допомагають волонтери.

Центр розміщено на площі у півгектара, із міського бюджету виділено понад 200 тис.грн., більшу частину із яких використано для придбання необхідних матеріалів для зведення вольєрів й оплату праці персоналу.

"Перш ніж купити собаку, завітайте до нас! У нашому притулку ви безплатно знайдете собі вірного чотирилапого друга, до того ж можна обрати як маленьке щеня, так і дорослого собаку, стерилізованого та привитого", – запевняє заступник директора КП "Благоустрій" Наталія Стрижеус.

Нерідко собаки потрапляють до притулку тому, що попередні господарі просто відмовилися від них. Комунальники запевняють, що забираючи собаку з притулку, ви рятуєте маленьке життя та отримуєте найвірнішого друга.

Наразі у Центрі тимчасової перетримки безпритульних тварин налічуються 25 дорослих собак, з них 13 стерилізованих та привитих, 41 щеня, які також щеплені. У притулку тварини можуть знаходитися лише тимчасово – не довше двох місяців. Для кожного чотирилапого мешканця притулку облаштовано сприятливі умови перебування.

До слова, із часу створення центру вже більше десяти собак знайшли своїх господарів.

"Собак я любила завжди. У мене вже був дорослий собака, а нещодавно ми взяли з притулку маленьке щеня. Наша донечка давно мріяла про маленького друга, а оскільки у неї незабаром День народження, то ми вирішили її порадувати і взяти ще одного чотирилапого. Донечка дуже полюбила собачку, сама його годує та вигулює. У притулку ще стільки собачок, хотілося б, щоб і вони знайшли свого господаря", – розповідає мешканка Вараша Людмила.