• Головна
  • Новини
  • Засідання виконавчого комітету: опалювальний сезон у с.Заболоття Вараської громади розпочнеться 7 вересня

Засідання виконавчого комітету: опалювальний сезон у с.Заболоття Вараської громади розпочнеться 7 вересня

На засіданні виконавчого комітету Вараської міської ради затвердили дату початку опалювального сезону та обговорили питання щодо оптимізації у закладах освіти громади.

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. Під час засідання члени комітету підтримали рішення щодо початку опалювального періоду 2021/2022 років у с.Заболоття. Відтак, уже 7 вересня 2021 року жителі цього села будуть одержувати теплоносій у свої домівки.

Начальник Управління освіти Олена Корень доповіла присутнім щодо оптимізації закладів освіти та готовності Вараської громади до нового навчального року.

"Мережу закладів загальної середньої освіти оптимізовано, усі заклади, особливо у сільських територіях. Зокрема, якщо у минулому році учнів було 8059, а класів 341, то цьогоріч у нас 8129 учнів та на десять класів менше. Загальна наповненість класів збільшилася, що впливає на освітню субвенцію. Також функціонують інклюзивні групи у закладах дошкільної освіти і у закладах загальної середньої освіти, цього року інклюзивні групи вводимо також у закладах позашкільної освіти. Тобто у Будинку дитячої юнацької творчості будуть працювати інклюзивні групи для дітей з особливими освітніми потребами", – зауважила Олена Корень.

Також начальник Управління освіти зазначила, що напередодні початку навчального року комісія вивчала готовність закладів освіти. Загалом усі ліцеї, гімназії тощо готові до забезпечення освітнього процесу. Окрім цього на цей момент вакциновано 47% персоналу у закладах освіти Вараської громади.