У трьох вараських ліцеях тимчасово не харчують школярів

У вараських ліцеях №2, 4 та 5 виникла проблема щодо організації харчування школярів. За словами начальника Управління освіти виконавчого комітету Олени Корень, підприємець, котрий раніше забезпечував харчування, відмовився виконувати умови договору і просить його розірвати.

"Управління освіти веде претензійну роботу з цих питань. Поряд з цим напрацьовуємо інші шляхи вирішення питання. Подібна ситуації була і з Вараським ліцеєм №3, коли розірвали договір з підприємцем і терміново потрібно було вирішувати і вирівнювати ситуацію. Батьки і діти задоволені харчуванням в ліцеях №1, 3", – зауважила Корень у дописі у мережі Фейсбук.

Під час онлайн-брифінгу Рівненської ОДА 19 січня також було приділено увагу питанню харчування у закладах освіти.

"Треба зазначити, що перехід на самостійну організацію харчування дозволить керівникам закладів особисто контролювати його якість. Директори навчальних закладів можуть проводити аналіз та опитування (анкетування) серед учнів та батьків щодо якості та організації харчування у закладі. […] Якщо десь є проблема з тими людьми, з тими організаціями, які виграли тендер і не виконують зобов’язання, ми готові індивідуально з кожним постачальником послуги в регіоні особисто спілкуватися щодо якості харчування", – сказав перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

123098073318796243 n 1

Також він зауважив, що керівник закладу, за погодженням із засновником відповідної школи, визначає режим та спосіб організації харчування у тому чи іншому навчальному закладі з урахуванням матеріальної бази, яка існує або повинна модернізуватися і поліпшуватися. Директори навчальних закладів можуть проводити аналіз та опитування серед учнів та батьків щодо якості харчування у закладі.

Зазначимо, реформу шкільного харчування започатковано минулоріч. У травні презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Воно розраховане на 4 тижні, включає 160 страв. Окрім того, збільшено кількість фруктів і м’яса у раціоні.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!