Затверджено перелік платних послуг протипожежного призначення

Вараський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області інформує про те, що постановою Кабінету Міністрів України № 1102 від 26 жовтня 2011 року затверджено ПЕРЕЛІК платних послуг протипожежного призначення, які надаються підрозділами (спеціальними регіональними центрами швидкого реагування, територіальними аварійно-рятувальними загонами, спеціальними загонами, аварійно- та пожежно-рятувальними підрозділами, вузлами зв’язку, загонами забезпечення, технічними службами, базами зберігання та їх підрозділами) Міністерства надзвичайних ситуацій (Державної служби України з надзвичайних ситуацій), а саме:

1. Проведення лекцій, занять, семінарів на протипожежну тематику та занять на договірних засадах із спеціалістами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій з правил пожежної безпеки.

2. Забезпечення пожежної охорони об’єкта, у тому числі із залученням техніки, під час проведення культурно-масових заходів та спортивних змагань.

3. Розроблення інструкцій, планів евакуації та інших нормативних документів з питань цивільного захисту для підприємств, установ та організацій.

4. Забезпечення пожежної охорони об’єкта, у тому числі на виїзній техніці, під час проведення робіт з підвищеним рівнем вибухопожежонебезпеки, зливно-наливних операцій з нафтопродуктами і перекачування газів та газових сумішей, вогневих робіт.

5. Визначення показників пожежної небезпеки речовин, матеріалів та виробів.

6. Організація та проведення випробувань щодо визначення показників пожежної безпеки будівельних та інших матеріалів і конструкцій.

7. Залучення пожежної техніки для випробування опресування, промивання, продавлювання систем водопостачання та їх обладнання.

8. Зарядження, ремонт, технічне обслуговування та випробування апаратури газодимозахисної служби, захисту органів дихання, балонів, у яких містяться гази під високим тиском.

9. Перевірка та випробування пожежних гідрантів, внутрішніх пожежних кранів та їх обладнання пожежними рукавами.

10. Ремонт і технічне обслуговування пожежних водоймищ, їх наповнення і відкачування, очищення колодязів.

11. Ремонт, обслуговування та випробування пожежних рукавів.

12. Виготовлення та встановлення покажчиків пожежних гідрантів і водоймищ, пристосування водонапірних башт для забору води.

13. Підготовка виставок пожежної техніки, надання зразків пожежної техніки, пожежно-технічного обладнання для експонування на виставках, використання на кінозйомках та проведення інших комерційних заходів.

14. Виготовлення пожежних щитів, іскрогасників та іншої продукції протипожежного призначення.

15. Ремонт, випробування, зарядження та перезарядження вогнегасників, виготовлення та відновлення їх деталей.

16. Проведення робіт з вогнезахисного оброблення конструкцій, матеріалів, тканин, будівель і споруд, горючих елементів кріплення гірничих виробок, ціликів, відбитого вугілля та інших легкозаймистих матеріалів.

17. Монтаж, ремонт і перевірка надійності блискавкозахисту та замірювання опору ізоляції електромереж і електроустатковання.

18. Налагодження, ремонт і технічне обслуговування систем автоматичного пожежогасіння, пожежної сигналізації, димовидалення та інших автоматичних систем протипожежного захисту.

19. Підключення суб’єктів господарювання та громадян до системи централізованого пожежного та техногенного спостереження за пожежною та техногенною автоматикою об’єктів та її технічне обслуговування.

20. Відкачування води, очищення від льоду та снігу покрівель будинків, відкривання квартир громадян та ґрат на вікнах і балконах.

21. Зрізування дерев у важкодоступних місцях.

За більш детальною інформацією звертатись за адресою: 34400, Рівненська область, м. Вараш, вул. В. Правика, 1, тел. (03636) 2-50-21, електронна адреса: varash@rv.dsns.gov.ua