Створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи

Законом України «Про фермерське господарство» передбачено створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи.

З січня 2020 року фізичні особи, фізичні особи - підприємці мають можливість на основі договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства створювати та реєструвати сімейні фермерські господарство без статусу юридичної особи.

Зареєстровані протягом 2020 року сімейні фермерські господарства області прийняли активну участь у програмах державної фінансової підтримки і залучили з держаного бюджету 1,2 млн. грн.

В поточному році буде продовжено та розширено дію державних програм фінансової підтримки, якою матимуть можливість скористатися новостворені сімейні фермерські господарства. Зокрема, їм надаватиметься додаткова фінансова підтримка  -  доплата на користь застрахованих осіб - членів/голови СФГ єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування протягом 10 років у розмірі від 0,9 до 0,1 мінімального страхового внеску.

За довідками з питань створення та реєстрації сімейних фермерських господарств звертатися до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за тел. 0963862076, електронна адреса: rivnefermer@ukr.net.

Кроки створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи