• Головна
  • Офіційна інформація
  • У Вараській міській територіальній громаді розпочалася приписка громадян 2004 року народження до призовної дільниці

У Вараській міській територіальній громаді розпочалася приписка громадян 2004 року народження до призовної дільниці

Відповідно до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 21 грудня 2020 року №295 «Про проведення в 2021 році приписки до призовної діляниці юнаків 2004 року народження Вараської міської територіальної громади» в Вараській міській територіальній громаді з 25 січня 2021 року розпочався медичний огляд юнаків 2004 року народження, які підлягають приписці допризовної дільниці Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Приписці до призовної дільниці підлягають усі юнаки, які народилися з 1 січня по 31 грудня 2004 року включно та постійно чи тимчасово проживають на території Вараської міської територіальної громади, а також громадяни  чоловічої статі старших років народження, які не пройшли приписку раніше. Не підлягають приписці особи, які відбувають покарання за судовими вироками в місцях позбавлення волі, іноземні громадяни та особи без громадянства, юнаки за станом здоров’я.

В поточному році планується «приписати» до призовної дільниці більше 350 допризовників, 244 допризовники з міста Вараш та 108 допризовників з приєднаних територій сільської місцевості.

Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

До медичного огляду допризовників залучені лікарі КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня», відповідно до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 20 січня 2021 року №3 «Про створення позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки», до складу якої входять лікарі-хірурги, терапевти, невропатологи, травматологи, психіатр, офтальмологи, отоларингологи, стоматологи, дерматовенерологи, а також при необхідності інші лікарі-спеціалісти.

Після медичного огляду фахівці комісії з питань приписки будуть вивчати та оцінювати стан здоров’я, морально-ділові якості та анкетні дані підлітків. На підставі їхніх висновків прийматиметься рішення щодо придатності до військової служби призовників, а також перспектив проходження кожним юнаком служби в тому чи іншому роді військ.

Після закінчення приписки юнакам 2004 року народження Вараської міської територіальної громади, яких рішенням комісії, буде приписано до призовної дільниці, посадові особи ВараськогоМТЦК та СП вручать посвідчення про приписку допризовної дільниці (військово-обліковий документ призовника), роз’яснять їх права та обов’язки, правила військового обліку та відповідальність за їх порушення.