Щодо ситуації із видачею паспортів на теренах Вараської громади

Вараський міський сектор Державної міграційної служби України припинив їх видавати у Вараському районі, посилаючись на безпекову ситуацію та оптимізацію системи державної влади. (Чим вона відрізняється від ситуації у Сарненеському районі, де були прильоти, нам не зрозуміло).

Відповідно на ЦНАП у м.Вараш, де продовжують надавати цю послугу, у рази збільшилося навантаження – відтепер до центру звертаються не лише жителі Вараської громади, а й жителі смт Володимирець, сусідніх громад, де ДМС також припинила видавати паспорти.

Заявки та видача паспортів здійснюється через одне робоче місце, де є спеціалізоване обладнання. Для видачі паспортів у ЦНАП можна перепрофілювати іще одне робоче місце, однак задля цього необхідно скасувати видачу посвідчень водія. Це здійснюється з дозволу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Минулоріч дозвіл від цієї установи ЦНАП м.Вараш очікував чотири місяці. Зауважимо, це строк очікування у мирний час - як буде в умовах воєнного стану навіть складно спрогнозувати.
Після відновлення роботи вараського сектору ДМС і зниження попиту на одержання паспорту ЦНАП м.Вараш знову доведеться чекати місяці для перепрофілювання робочого обладнання.

Сьогодні у ЦНАП вже оптимізовано роботу фахівців – прийомів відвідувачів збільшено до 16 (із яких 6 за допомогою електронної черги – це норма, встановлена владою держави для Вараської громади), спеціалісти працюють без обіду.

Влада Вараської громади також двічі зверталася до Державної міграційної служби України та Рівненської ОВА. Готуються нові звернення, відбуваються телефонні розмови із представниками влади області та ДМС, під час яких посадові особи громади наголошуть на актуальності питання для жителів Вараської громади і важливості швидшого його вирішення.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!