Розпочала роботу комісія з передачі державного майна

У Вараші розпочала роботу комісія з питань передачі цілісного майнового комплексу державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» з державної у комунальну власність Вараської міської об’єднаної територіальної громади.

Комісію було утворено відповідно до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 2 липня 2020 року №150 з метою виконання розпорядження Кабінету Міністрів від 27 травня 2020 року №581-р. Склад комісії – 27 осіб. Очолює її заступник міського голови Ніна Зубрецька.

Під час першого засідання комісії, яке відбулось 6 липня 2020 року, члени комісії обговорили організаційні питання, визначили графік своєї роботи та терміни проведення інвентаризації майна державного закладу.

Відтак, після опрацювання усіх організаційних питань, було прийнято рішення доручити ДЗ "СМСЧ №3 МОЗ України" до 16 липня 2020 року провести повну інвентаризацію майна та підготувати на розгляд комісії акти прийому-передачі. Члени комісії в найкоротші терміни перевірять наявність та стан майна, що передається, після чого усі документи направлять на затвердження депутатам Вараської міської ради.

Крім того, під час чергової сесії, яка відбудеться в серпні, необхідно буде прийняти ще ряд рішень. Зокрема, рішення щодо внесення змін до Статуту державного підприємства, реорганізації його в некомерційне комунальне підприємство та призначення тимчасового виконувача обов’язків головного лікаря закладу.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, передача майна в комунальну власність повинна бути здійснена в місячний термін з дня прийняття рішення про передачу, тож робота комісії буде максимально оперативною та результативною, - наголосила голова комісії Ніна Зубрецька. - Що стосується фінансування закладу у перехідний період – 3 липня відбулася зустріч міського голови Сергія Анощенка з головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем, під час якої обговорили це питання. Завтра, 7 липня, представники Рівненської ОДА спілкуватимуться про проблеми медиків Вараша з керівництвом МОЗ України. Тож сподіваємось, що питання виплати заробітної плати медичним працівникам державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 МОЗ України» буде вирішено найближчим часом».