• Головна
  • Новини
  • Інститут третього віку: зустріч клубу "Кава+" присвятили здоров’ю

Інститут третього віку: зустріч клубу "Кава+" присвятили здоров’ю

Днями відбувся черговий захід клубу корисних зустрічей "Кава+" у "Гончаренко центр-партнер Вараш". Зустріч присвятили темі здоров’я – усі присутні мали змогу поспілкуватися з досвідченими лікарями: лікарем-кардіологом Сергієм Лавруком та завідувачкою відділення неврології Вараської багатопрофільної лікарні Ольгою Міщук.

"Дуже радує, що інформація про клуб поширюється, зростає кількість бажаючих відвідувати зустрічі систематично. У процесі вечора ми обговорили безліч хвилюючих нас питань. Лікарі виклали інформацію дуже зрозуміло, без складних термінів. До слова, серед присутніх були люди, які подякували нашим лекторам за врятовані життя – це дуже зворушливий момент вечора. За два тижні плануємо, що на будь-які запитання учасників клубу відповідатиме фахівець пенсійного фонду", – зауважує ініціатор проєкту клубу "Кава +" Юлія Ходюнова.

IMG 20210722 154506 594

Під час розмови обговорили проблеми безсоння, почуття тривоги і як собі допомогти. Головною темою для обговоренні стала серцева недостатність та обривання тромбу. Лікарі пояснили що у таких випадках відбувається з людиною і наскільки швидко потрібно допомогти у випадку інсульту. На завершення зустрічі медики навчили присутніх правильно міряти тиск і відстежувати холестерин.

IMG 20210722 154516 069

"Дякуємо за організацію зустрічі Юлії Ходюновій, яка працює на громадських засадах, є активістом в організації заходів для людей поважного віку. Це вже не перший захід, котрий вона організувала. Присутніх дуже зацікавила ця тема, тому жваво обговорювали інформацію, кожен ставив питання. Для людей старшого віку дуже важлива увага та підтримка зі сторони влади, їм приємно бачити що про них думають та дбають", – зазначає керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергій Денега.