Засідання комісії з питань захисту прав дитини

Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

 Забезпечення реалізації прав дитини на сімейне виховання та всебічний розвиток було головним у порядку денного комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Вараської міської ради, яке відбулось під головуванням Кречика Анатолія Івановича, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

На порядок денний засідання було винесено питання, зокрема: про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, чотирьом малолітнім дітям; щодо здійснення перевірки щодо використання аліментів матір'ю на утримання малолітньої дитини; про визначення способу участі, спілкування та встановлення порядку побачень з дитиною батька; про перегляд чотирьох індивідуальних планів соціального захисту дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; щодо стану утримання, виховання сорока дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів, піклувальників, які проживають на території міста Вараш.

При винесенні рішення головуючий комісії Анатолій Кречик наголосив на необхідності забезпечення права кожної дитини мати родину та пріоритетність права дитини на виховання в сім'ї. Адже кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності, турботи, підтримки та розуміння з боку дорослих.                                      

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської  міської ради