Відбулося засідання виконавчого комітету

12 квітня 2019 року під головуванням очільника міста Сергія Анощенка пройшло чергове засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

На розгляд членів виконкому виносилося понад 30 проектів рішень, які стосувалися різних сфер діяльності громад Вараша та Заболоття.

Про питання, що стосувалися роботи управління освіти, доповів заступник начальника Анатолій Горайчук. Було заслухано звіт про роботу управління у 2018 році, інформацію про організацію навчально-польових зборів з молоддю, внесено зміни до рішення щодо затвердження мережі закладів освіти, затверджено перелік об’єктів, які фінансуються у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету та внесено зміни до рішення про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти.

Члени виконкому затвердили склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах та умови конкурсу з визначення автомобільного перевізника на маршруті «Собор – Залізнична станція»; встановили режим роботи магазину «Копійочка» та торгового комплексу «Глобус»; створили робочу групу з питань залучення інвестицій в економіку територіальних громад та прийняли рішення про проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів у місті.

Також під час засідання було вирішено завершити опалювальний сезон 2018-2019 років у Вараші 22 квітня, а у Заболотті – 10 травня. Для своєчасної та якісної підготовки до наступного опалювального сезону, рішенням виконкому затвердили комплексні першочергові заходи, які необхідно виконати під час підготовки міста до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років.

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та за результатами проведеного конкурсу, було прийнято рішення виконавчого комітету про призначення управителем багатоквартирних будинків міста Вараш комунальне підприємство «Управляюча компанія «Житлокомунсервіс» Вараської міської ради» - єдине підприємство, що взяло участь у конкурсі.

Підприємство-управитель розпочне надавати послуги з управління багатоквартирними будинками Вараша та самостійно, без погодження виконкому, встановлювати тарифи на ці послуги вже з 1 травня 2019 року.

Крім того, під час засідання члени виконкому розглянули ряд питань, що стосувалися захисту інтересів та прав дітей.

Питання щодо внесення змін до рішення «Про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Вараш» було знято на доопрацювання, а для прийняття рішення щодо присвоєння адреси об’єкту завершеного будівництва-багатоповерховому житловому будинку (відповідно до звернення ТОВ «АРТХАУС ВАРАШ») - не вистачило голосів.

Всі інші проекти рішень, які виносилися на розгляд членів виконавчого комітету міської ради, були підтримані.