• Головна
  • Новини
  • 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Все далі в історію відходять події страшної трагедії українського народу 26 квітня 1986 року та наступні 7 місяців, протягом яких героїчними зусиллями народу, самовідданою мужньою працею сотень тисяч тих, хто брав безпосередню участь у небезпечній роботі в епіцентрі надзвичайної події, вдалося приборкати вогнище безжальної радіації.

Від усієї громади міста та особисто від себе хочу висловити щирі слова подяки всім героям - учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті. Ви виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах, ви йшли у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті і виконали свій священний обов’язок перед рідною землею.

Щиро бажаю усім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи! Честь вам і шана!

А тим, кого з нами вже немає – вічна і світла пам'ять…

З повагою

міський голова Сергій Анощенко

 

 

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та вдови ліквідаторів!

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Серед тих, які боролися зі страшним лихом, було чимало наших земляків, які ризикуючи життям та здоров’ям, в ті пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною.

Понад 1600 ліквідаторів з нашого міста Вараш прийняли участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Нехай Господь Бог спасе їхні душі! А тим ліквідаторам, хто вижив, - міцного здоров’я, миру, добра й злагоди.

 

З повагою

голова Вараської міської ГО

«Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії» Г. Петрович