Засідання «медичної» комісії не відбулося

Сьогодні, 13 грудня 2019 року, у виконавчому комітеті Вараської міської ради повинно було відбутися розширене засідання депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я та спорту.

В рамках позачергового засідання планували провести термінову нараду за участю членів комісії, депутатів Вараської міської ради та голів постійних депутатських комісій щодо вирішення критичної ситуації, що склалася в медичній сфері міста. Адже завдяки бездіяльності керівника ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України», під загрозою зриву опинилося не лише загальне фінансування медичної галузі міста й своєчасна виплата заробітної плати медикам, а й загальне існування у Вараші лікарні з 1 квітня 2020 року.

По завершенню засідання міський голова Сергій Анощенко повинен був провести зустріч з колективом ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України». Однак, вчора ввечері від керівника закладу Олександра Коцюбинського надійшов лист, у якому він повідомляв про скасування вищезазначеної зустрічі.

А вже сьогодні надійшла факсограма від заступника генерального директора з персоналу ВП "Рівненська АЕС" Ігоря Вітковського, з якої стало відомо, що частину депутатів, які працюють на РАЕС, не відпускають на засідання розширеної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я та спорту.

Відтак, складається враження, що або керівництво РАЕС не вбачає важливості участі депутатів у забезпеченні нормального функціонування медичного закладу, що обслуговує 40-тисячне населення міста-супутника атомної електростанції, або ж свідомо перешкоджає депутатській діяльності частини депутатського корпусу Вараша.

Враховуючи усе вищезазначене, проведення зустрічі з колективом ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» та розширене засідання депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я та спорту перенесено на невизначений термін.  

Ситуацію коментує міський голова Сергій Анощенко: