9 березня - День народження Тараса Григоровича Шевченка

Шановна громадо!

9 березня минає 206-та річниця від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Ім’я славетного поета давно стало символом нашої нації. Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його твори навіть через століття є актуальними. І сьогодні мудре слово Тараса Шевченка продовжує надихати українців на боротьбу за волю та справедливість, звучить як заклик для прийдешніх поколінь завжди любити свою країну, бути її гідними синами та доньками.

Тож у річницю з дня народження Тараса Шевченка згадаймо твори великого Кобзаря, замислимося над вічними цінностями українського народу, пригадаймо його заповіти. Будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі. Щастя та добра нам у рідній Україні!

З повагою міський голова  Сергій АНОЩЕНКО