Провели інструкторсько-методичне заняття

13 березня 2020 року в залі засідань виконавчого комітету Вараської міської ради пройшло інструкторсько-методичне заняття із працівниками, відповідальними за військовий облік призовників і військовозобов’язаних на підприємствах, в установах, організаціях та навчальних закладах територіальної громади Вараської міської ради.

Захід відбувся за участю військового комісара, начальника відділення військового обліку та бронювання Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки та головного спеціаліста з мобілізаційної роботи виконавчого комітету.

Військовий комісар Ярослав Кузло проінформував про виявлені недоліки у веденні військового обліку у 2019 році, наголосив на механізмі їх недопущення у подальшому. Обговорено проблемні питання, що виникають, відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 №921 (зі змінами). Даний Порядок є настільною книгою відповідального за ведення військового обліку і бронювання. У ньому висвітлені всі питання ведення військового обліку, обов’язки органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

Всі учасники заняття отримали рішення виконавчого комітету від 28 лютого 2020 №23 «Про стан військового обліку призовників і військовозобов’язаних у 2019 році та організацію функціонування системи військового обліку у територіальній громаді Вараської міської ради на 2020 рік», методичні матеріали для кращої організації ведення військового обліку у своїх установах та ознайомилися з графіками звіряння облікових даних та графіками проведення перевірок стану військового обліку у 2020 році.