• Головна
  • Новини
  • Питання щодо відшкодування вартості інсуліну потребує термінового вирішення

Питання щодо відшкодування вартості інсуліну потребує термінового вирішення

Виконавчим комітетом Вараської міської ради направлено чергове звернення щодо вирішення проблемних питань забезпечення мешканців громади, хворих на цукровий діабет, інсулінами.

"На території міста Вараш (населення - 42,3 тис.осіб) функціонує стратегічний промисловий об'єкт – ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» (8 тис. працюючих) з річним обсягом виробництва електроенергії близько 19,0 млрд. кВт/год., що становить близько 21% від виробництва атомними електростанціями України, або 12% від загального обсягу виробництва електроенергії в Україні, - йдеться у тексті звернення. - Надання медичної допомоги населенню громади здійснює потужний медичний заклад Державний заклад «СМСЧ №3 МОЗ України».

На сьогодні потребує невідкладного вирішення питання фінансового забезпечення з Державного бюджету вартості інсулінів для лікування хворих на цукровий діабет, так як дане фінансування виділено тільки до 01.04.2020.

Повідомляємо, що з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, згідно з рішенням Уряду, з 16 березня по 3 квітня на території міст-супутників атомних електростанцій держпідприємства «Енергоатом», в яких проживає та розміщується персонал атомних електростанцій, обмежено в’їзд та виїзд та введено особливий карантинний режим.

З огляду на зазначене, з метою недопущення виникнення несанкціонованих протестів інсулінозалежних хворих та соціальної напруги серед мешканців громади, просимо Вас, терміново вирішити питання щодо спрямування фінансових ресурсів в обсязі 1 249,5 тис.грн. на відшкодування вартості інсулінів для лікування хворих на цукровий діабет мешканців Вараської міської об’єднаної територіальної громади".