• Головна
  • Новини
  • Розглянули питання щодо забезпечення реалізації прав дітей

Розглянули питання щодо забезпечення реалізації прав дітей

Питання щодо сприяння забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток у місті Вараш розглядаються на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини, організаційне забезпечення діяльності якої здійснюється службою у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради. Головне завдання комісії - захистити права дитини, тому що доброзичливого ставлення до себе, турботливого піклування, відчуття своєї необхідності потребує кожна дитина.

16 березня 2020 року під головуванням міського голови Сергія Анощенка відбулось чергове засідання комісії, на порядок денний якого були внесені питання, кожне з яких стосувалося дитячих доль, а саме: про встановлення опіки та призначення опікуна над дітьми, позбавленими батьківського піклування, у зв´язку із позбавленням їх батьків батьківських прав; про вирішення спору між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей; про доцільність підготовки та подання до суду висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав батьків відносно малолітніх дітей; про затвердження персонального складу міждисциплінарних команд для організації соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування; про перегляд   індивідуальних планів соціального захисту  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Службою у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради надані необхідні документи для розгляду цих питань. Після детального вивчення документів та обговорення, членами комісії прийнято рішення в інтересах дітей та взяті на контроль до їх повного виконання.

Члени комісії зауважили, що випадки, коли батьки зловживають алкоголем, ведуть аморальний спосіб життя, не піклуються про своїх дітей - ми не можемо залишати без реагування.Сергій Анощенко, міський голова, зауважив, що наше завдання - захищати права дітей, які обділені батьківською любов’ю та піклуванням, можливістю жити в родині, отримувати турботу з боку дорослих і мати належні умови життя та розвитку. Необхідно сприяти запровадженню ефективних форм впливу на батьків, які не забезпечують належного виховання своїх дітей в сім’ї.    

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської міської ради