Комісія з питань ТЕБ та НС прийняла ряд рекомендацій

17 квітня 2020 року під головуванням Сергія Анощенка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш.

На виконання вимог постанови КМУ від 11 березня 2020 року №211, з метою запобігання поширенню на території Вараської міської ОТГ коронавірусної хвороби та забезпечення безпеки здоров’я громадян, комісія вирішила:

1. Релігійним громадам Вараської ОТГ дотримуватись рекомендацій щодо пасхальних богослужінь у період карантину, затверджених Міністерством культури та інформаційної політики України:

  • богослужіння проводити в онлайн-режимі;
  • у храмах відповідно до затверджених Урядом рекомендацій, не може знаходитися більш, аніж 10 осіб;
  • усі присутні у храмі повинні бути в засобах індивідуального захисту;
  • забезпечити процес індивідуального освячення пасок (при храмі за умов, що віряни знаходитимуться на безпечній відстані один від одного, в засобах індивідуального захисту) протягом суботи, напередодні свята.

2. Вараському міському центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко підготувати місця для проведення обсервації жителів Вараської міської ОТГ, які повернулися із-за кордону на період святкових днів.

3. Рекомендувати мешканцям міста Вараш та села Заболоття обмежити пересування у період з 13.00 18 квітня до 06.00 21 квітня 2020 року.

4. Рекомендувати власникам продуктових магазинів та супермаркетів утриматися від здійснення торгівлі 19 квітня 2020 року.

5. Віддлу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради провести 17 квітня 2020 року через засоби масової інформації, соціальні мережі та інші канали комунікації інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо вжиття таких заходів.

6. Контрольно-пропускним пунктам щоденно до 9.00 подавати в штаб з ліквідації надзвичайної ситуації інформацію про в’їзд на територію міста громадян, які мають намір в’їхати в місто Вараш з інших регіонів України та з-за кордону.