• Головна
  • Новини
  • Звернення депутата обласної ради розглянуть завтра на 32 сесії в Рівному

Звернення депутата обласної ради розглянуть завтра на 32 сесії в Рівному

Депутат Рівненської обласної ради Борис Бірук  направив до Голови Рівненської обласної ради звернення про внесення на розгляд пленарного засідання тридцять другої сесії Рівненської обласної ради проект рішення «Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питань фінансування державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» у період передачі закладу з державної у комунальну власність міста Вараш».

Звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питань фінансування державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» у період передачі закладу з державної у комунальну власність міста Вараш»:

Рівненська обласна рада звертається до вас щодо вирішення проблемного питання передачі з державної в комунальну власність державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» ( далі – ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України») та забезпечення фінансування з державного бюджету на 2020 рік в сумі 35 603,6 тис. грн.

При цьому зазначаємо, що порядок та умови надання субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів, які зазначені в додатку 10 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» і станом на 01.04.2020 перебувають в процесі передачі з державної в комунальну власність, зазначені постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 №250 ( зі змінами згідно постановою КМУ від 15.04.2020№285).

Станом на 02.06.2020 року кошти трансферту на утримання ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» на виконання постанови КМУ від 25.03.2020 №250 (в редакції постанови КМУ від 15.04.2020 №285),  не виділялись.

Відповідно до п.6 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» встановлено, що у 2020 році фінансове забезпечення закладів охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, Державного управління справами, Національної академії наук України, Міністерства соціальної політики України та не уклали з Національною службою здоров’я України договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету за бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів, до сфери управління яких належать такі заклади охорони здоров’я.

Разом з тим, 27.05.2020 прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України №581 «Про передачу цілісного майнового комплексу державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» у власність Вараської міської об’єднаної територіальної громади».

Зважаючи на зазначене, з метою недопущення закриття медичного закладу ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» м.Вараш в умовах поширення інфекційного захворювання коронавірусної інфекції COVID-19, просимо Вас забезпечити фінансування ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» м.Вараш з державного бюджету на 2020 рік в сумі  35 603, 6 тис. грн., в тому числі на заробітну плату 22 237, 518 тис. грн. та нарахування на оплату праці 4 892, 254 тис. грн.

Проєкт рішення можна переглянути за посиланням.