• Головна
  • Новини
  • Завдання міської влади і медиків – об’єднатися задля досягнення результату

Завдання міської влади і медиків – об’єднатися задля досягнення результату

На сьогоднішній день основне завдання медичних працівників і міської влади – об’єднатися, аби вимагати у держави виконати взяті на себе зобов’язання з виплати заробітної плати медикам Вараша.

«Через затягування процесу передачі державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» у комунальну власність, медики Вараша з 1 квітня 2020 року отримують заробітну плату не від свого прямого роботодавця – держави, а з міського бюджету. Так, на ці потреби з бюджету міста вже направлено понад 17 мільйонів гривень.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №285 від 15 квітня 2020 року, з метою недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам державних медичних закладів, які перебувають в процесі передачі - держава зобов’язана надати таким закладам фінансову підтримку.

На утримання ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» у 2020 році необхідно майже 35 мільйонів гривень – в міському бюджеті таких коштів немає. Тож сьогодні першочергове завдання медичних працівників і міської влади Вараша - об’єднатися та вимагати у держави виконати взяті на себе зобов’язання» , – наголосив міський голова Сергій АНОЩЕНКО.

Чергова сесія Вараської міської ради, під час якої шукатимуть шляхи вирішення даного проблемного питання, відбудеться у п’ятницю, 26 червня 2020 року.