• Головна
  • Новини
  • З бюджету міста виділили 4,5 мільйони гривень на зарплати медикам

З бюджету міста виділили 4,5 мільйони гривень на зарплати медикам

Під час 42 сесії Вараської міської ради, яка відбулась 26 червня 2020 року, міська рада внесла зміни до бюджету міста та передбачила 4 мільйони 500 тисяч гривень на виплату заробітної плати за червень медичним працівникам державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України».

Оскільки вільних коштів у бюджеті міста не було, їх довелося знімати з інших статей витрат. Так, 1 мільйон гривень забрали з програми «Безпечне місто», яка передбачала обладнання міста відеонаглядом, 3 мільйони гривень – з коштів, які планували направити в область для добудови пожежного депо, та ще 500 тисяч гривень – з коштів, передбачених на компенсацію перевезень пільгових категорій містян.

Пропозицію секретаря ради Олександра Мензула віддати медикам ще й кошти, передбачені на ремонт міських ліфтів і заміну міського водогону, більшість депутатів не підтримали.

«Я розумію медиків, які сьогодні тяжко працюють і не мають змоги прогодувати свої родини, але як міський голова, маю думати й про усіх інших мешканців нашої громади. Через те, що держава не виконує свої прямі зобов’язання, в місті не повинні зупинятися ліфти та припинятися ремонти, - зазначив міський голова Сергій АНОЩЕНКО. - З початку 2020 року на державний заклад ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» з бюджету міста вже направили понад 25 мільйонів гривень. Знімати кошти більше немає звідки, тож тепер для збереження медицини в місті іншого шляху, як усім разом їхати в Київ та вимагати від держави виконання її зобов’язань - немає».