Медикам ДЗ «СМСЧ №3» виплатять зарплату з бюджету міста

Медичним працівникам державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» виплатять заборговану державою заробітну плату з бюджету міста. Відповідний проект рішення розглянуть депутати Вараської міської ради під час позачергової сесії, скликаної міським головою Сергієм Анощенком на вівторок, 6 жовтня.

Оскільки вільних залишків в бюджеті міста на сьогодні немає у зв’язку з відсутністю перевиконання плану хоча б на 5%, необхідні для виплати зарплати медикам кошти «зніматимуть» з інших міських програм.

Ситуацію коментує міський голова Сергій Анощенко:

«25 вересня 2020 року відбулося засідання трудового арбітражу з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками ДЗ «СМСЧ №3» та адміністрацією ДЗ «СМСЧ №3». Трудовий арбітраж постановив рішення, яким вирішив трудовий спір на користь найманих працівників та зобов’язав начальника ДЗ «СМСЧ №3» О.Коцюбинського терміново погасити заборгованість по заробітній платі і в подальшому забезпечити своєчасні виплати.

Але поки триватиме бюрократична тяганина, медики й далі залишатимуться без зарплати. Тож було прийнято рішення скликати позачергову сесію міської ради та виділити кошти для виплати заборгованої державою медикам зарплати з бюджету міста. Однак, завдяки рішенню, прийнятому трудовим арбітражем, згодом ми зможемо звернутися до суду та повернути ці кошти в міський бюджет».