Розділяємо біль втрати...

Вараська міська рада та її виконавчий комітет глибоко сумують та сповіщають про те, що 15 жовтня 2020 року на 91 році життя, перестало битися серце авторитетної та шанованої, як в місті так і в Україні, та без перебільшення легендарної людини - Коровкіна Володимира Олександровича.

Володимир Олександрович народився 25 лютого 1930 року в селі Лужки Палехського району Іванівської області  (Росія) в сім’ї селянина.

Доля дарувала Володимиру Олександровичу багате і цікаве життя, сповнене наполегливої праці, сміливих рішень і гарних справ.  Приїхавши у далекому 1973 році на Полісся він  очолив будівництво РАЕС, став її незмінним керівником на довгих 29 років. Під його керівництвом разом з атомним велетом будувалося місто, вводились в експлуатацію енергоблоки РАЕС. Біографія його життя та біографія  нашого міста – нероздільні. Понад 50 років  відданої праці в енергетичній галузі  принесли йому великий авторитет і повагу не лише у нашому місті, але й в Україні та за її межами. Досягнення в роботі Володимира Олександровича неодноразово відзначалися державними та міжнародними нагородами.

Протягом шести скликань Рівненської обласної ради Володимир Олександрович представляв інтереси громади міста, а у 2006 році містяни довірили йому керівництво містом.

До останніх днів життя Володимир Олександрович трудився на благо людей, на благо України. Усім, хто мав нагоду працювати з цією людиною, імпонував його врівноважений характер, людяність, інтелігентність, професіоналізм, невичерпна енергія, почуття високої відповідальності.

Поділяємо важкий біль втрати і висловлюємо щире співчуття родині і близьким покійного. Світла пам'ять про Коровкіна Володимира Олександровича  залишиться в наших серцях назавжди.

 

Відповідно до розпорядження міського голови, 16-17 жовтня 2020 року оголошено днями жалоби у Вараській міській територіальній громаді.

 

Поховання відбудеться 17 жовтня у закритому режимі тільки для членів родини.

Віддати останню шану Володимиру Олександровичу можна біля спеціально облаштованого місця - прощання біля Палацу культури РАЕС ім. Л. Українки з 16.00 год. 16 жовтня до 09.00 год. 17 жовтня.