16 січня – День пам’яті кіборгів

16 січня в Україні відзначається День пам’яті захисників Донецького аеропорту. За ініціативою українських воїнів, які 242 дні боронили цей стратегічний об’єкт. За стійкість, безстрашність і непереможність  захисників ДАПу назвали «кіборгами».

Героїчна оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчилися після повного руйнування обох терміналів і диспетчерської вежі аеропорту. 

Саме в ці зимові дні 2015 року в Донецькому аеропорту тривали важкі кровопролитні бої. Російські окупанти сотні разів атакували захисників Донецького аеропорту.

Українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

Не витримував бетон, плавився метал, але українські воїни тримали оборону. Ними захоплювався увесь світ, за них молилася вся Україна.

«Кіборги» стали символом України, яку неможливо перемогти. Дякуємо всім, хто повернувся і хто навіки лишиться в терміналі. Тим, хто сьогодні продовжує боронити мир та спокій українців.

         Слава Україні! Героям слава!