• Головна
  • Новини
  • 15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2019 року згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року № 180/2004  в Україні встановлений День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Сьогодні виповнюється 32-га річниця виведення військ із Республіки Афганістан. Війни, яка забрала життя тисяч молодих людей, осиротила батьків, дітей, яка скалічила долі багатьох українців.

Введення обмеженого контингенту військ на територію Афганістану було невиправданою помилкою, якої припустилося тодішнє керівництво СРСР. Але військові не обговорюють накази, а виконують їх. І вони, воїни - «афганці», гідно виконали свій обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я.

Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Згадуємо усіх тих, хто брав участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави, а з початком російсько-української війни виступив на захист незалежності і територіальної цілісності України.

Тисячі ветеранів, насамперед «афганців», нині проходять службу у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових підрозділах.

Дякуємо вам, за високі моральні якості, активну громадську позицію, мужність та героїзм, які стали взірцем патріотичного служіння Україні та прикладом для наслідування молодому поколінню.

Низько схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя заради забезпечення миру та безпеки на землі.