20 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Герої не вмирають…

Цей тиждень є особливим для України - ми згадуємо героїчну та, водночас, сумну сторінку історії становлення нашої держави. В ці дні, 18-20 лютого, відбувалися наймасовіші розстріли протестувальників під час Революції Гідності.

За даними прокуратури, всього постраждали 2,5 тисячі людей. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

Герої Небесної Сотні - звичайні українці, озброєні лише бруківкою та любов’ю до України. Різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – тільки 17.

Як би сьогодні нам не було складно, ми не можемо зневіритися і не вправі відступати від ідеалів та принципів Майдану. Кожен день боротьби  від осені 2013-го до лютого 2014-го, жодна смерть  – не повинні бути марними.

Схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу та гідність. Вічна пам’ять і слава Героям! Повага кожному, хто боровся і продовжує боротьбу за гідне майбутнє України.

Слава Україні! Героям Слава!  Україна – понад усе!

Міський голова  Олександр Мензул