• Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

19 лютого 2021 року під головуванням міського голови Олександра Мензула відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На засіданні комісії розглядалися питання: 

- про вирішення спору між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей;

- про встановлення опіки над майном, яке належить дитині, позбавленій батьківського піклування;

- про доцільність встановлення опіки над малолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування;

 - про забезпечення реалізації прав дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток;

- про затвердження індивідуального плану соціального захисту дитини, яка  перебуває  у складних життєвих обставинах;

-  про перегляд 7 індивідуальних планів соціального захисту дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування:

- про стан утримання, виховання 47 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів, піклувальників, які проживають на території міста Вараш.

В ході розгляду питань приймалися до уваги участь батьків у долі та вихованні  дітей,  їх виховний потенціал та ставлення до виконання батьківських обов`язків,  забезпечення  належного догляду за дітьми, створення належних умов проживання, відносини в родинах, характеристики з місцем роботи, потреби дітей, інформація про  здійснення соціального супроводу сімей фахівцями із соціальної роботи  Вараського міського центру соціальних служб.

Усі питання порядку денного були ретельно вивчені членами комісії. За результатами були прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Міський голова Олександр Мензул наголосив на необхідності посилення взаємодії суб’єктів соціальної роботи з метою вчасного та оперативного реагування на випадки потрапляння дітей в складні життєві обставини. 

Служба у справах дітей

 виконавчого комітету

Вараської  міської ради