• Головна
  • Новини
  • Учні Вараського ліцею №5 стали переможцями екологічного конкурсу

Учні Вараського ліцею №5 стали переможцями екологічного конкурсу

Всеукраїнський конкурс «Парки — легені міст і сіл» організовується щорічно Міністерством освіти і науки України та Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді на обласному та Всеукраїнському рівні.

Мета заходу - залучення дітей до озеленення довкілля, збереження існуючих зелених насаджень, благоустрою парків, скверів, бульварів;   створення нових парків, лісів, лісопарків, лісових смуг, скверів та інших об’єктів зеленого будівництва з урахуванням вимог ландшафтної архітектури та садово-паркового мистецтва.

Цьогоріч активними учасниками обласного заочного екологічного заходу були старшокласники Вараського ліцею №5 під керівництвом талановитого педагога КУЗЬМИЧ Лариси Феофілівни. У ході підготовки до конкурсу діти вивчали кращий досвід утримання зелених насаджень, історію зеленого будівництва, а набуті знання використовували під час практичної природоохоронної роботи. За результатами досліджень було написано реферати, підготовлено проєкти, карти-схеми. Учні 11-А класу ТЕРЕНТІЙ Діана та ЯРМОЛЮК Юрій, які описали важливість зелених насаджень та продемонстрували свою роботу у світлинах порівнюючи їх– переможці конкурсу. Вони ще  позмагаються на Всеукраїнському рівні у місті Києві.

А роботи учнів 10 класів ШЕВНІ Яни, ВЕРЕМЕЙЧУК Ангеліни та учнів 11 класів НЕРОДИК Анастасії, КАРАБАНІ Валерії відзначені подякою комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради.

Вітаємо з перемогою! Бажаємо подальших успіхів у природоохоронній роботі та зичимо подальших перемог!

Висловлюємо подяку КУЗЬМИЧ Ларисі Феофілівні за успішну підготовку дітей.