• Головна
  • Новини
  • Комісія з питань захисту прав дитини провела чергове засідання

Комісія з питань захисту прав дитини провела чергове засідання

Забезпечення реалізації прав дитини на сімейне виховання та всебічний розвиток було головним у порядку денному Комісії з питань захисту прав дитини,  яке відбулося  1 квітня 2021 року під головуванням Михайла Волинця, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 Комісією розглянуто  4 питання, серед яких:

1 - про доцільність підготовки та подання до суду висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав громадянки відносно малолітньої дитини;

2 - про забезпечення реалізації прав трьох малолітніх дітей, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків,

1 – про затвердження індивідуальних планів соціального захисту трьох дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

У роботі комісії взяли участь керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради, Вараського районного відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Рівненській області, комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради «Вараський центр первинної медичної допомоги», Вараського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління  Міністерства юстиції (м.Львів), фахівці із соціальної роботи Вараського міського центру соціальних служб.    

З метою надання об’єктивних висновків щодо можливості позбавлення батьківських прав батьків відносно своїх дітей, було заслухано всіх зацікавлених осіб, обговорено причини, через які батьки ухиляються від виконання батьківських обов´язків відносно своїх дітей.  Адже позбавлення батьківських прав є винятковою мірою, тягне за собою серйозні правові наслідки, як для батьків, так і для дітей.      

Громадянам було повідомлено, що батьки несуть однакову відповідальність  щодо виховання своїх дітей, забезпечення інтересів яких має стати їх основною турботою. Батьківські права неможливо здійснювати в суперечності з інтересами дітей.      

За результатами роботи комісії вирішено підготувати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав  матері відносно малолітньої дитини для  затвердження на засіданні виконавчого комітету Вараської міської ради.

Підводячи підсумки, головуючий Михайло Волинець наголосив на необхідності проведення заходів, які направлені на вчасне виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та захисту їх законних прав та інтересів. Адже кожна дитина потребує піклування та доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Інтереси та права дітей мають стояти на першому місці. 

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської  міської  ради