• Головна
  • Новини
  • Учні вараських шкіл вийшли до фіналу Всеукраїнського заочного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів

Учні вараських шкіл вийшли до фіналу Всеукраїнського заочного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів

Упродовж березня-квітня 2021 року відбувся обласний відбірковий етап Всеукраїнського заочного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму серед дітей 12-15 років. Участь у конкурсі взяли і представники від закладів освіти Вараської міської територіальної громади.

Після оголошення результатів стало відомо, що учні Вараського ліцею №1 та Вараської гімназії вибороли почесні призові місця.

Зокрема, у номінації «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія» І місце посів учень Вараського ліцею №1 Віктор Килюх за дослідницьку роботу «Екологічна батарейка». Перше місце у номінації «Психологія» учениця Вараської гімназії виборола Аполлінарія Пашко за дослідницьку роботу «Мнемотехніка як засіб ефективного запам’ятовування інформації особами з порушеннями інтелектуального розвитку».

Дослідницька робота «Теплий будинок» учнів Вараського ліцею №1 Романа Васерука та Іллі Фесюка відзначена другим місцем у номінації «Інженерні науки», а робота «Захист саду і городу» учениці Вараської гімназії Ірини Кондратюк здобула третє місце у номінації «Сільськогосподарське дослідництво та винахідництво».

Відмітимо, що Всеукраїнський заочний конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (у віковій категорії 12-15 років) відбуватиметься упродовж березня-травня 2021 року. Організатор конкурсу – Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, який реалізовує проєкт спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського», Національним університетом біоресурсів і природокористування України, за підтримки Українського альянсу по боротьбі з підробками та піратством.

Фінальний етап конкурсу відбудеться із 25 до 28 травня 2021 року у місті Києві. Участь у ньому візьмуть учні, котрі посіли перші та другі призові місця на обласних етапах.

Вітаємо переможців нашої громади і їх керівників із прекрасним результатом і бажаємо підкорення чергової переможної вершини!