• Головна
  • Новини
  • Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської громади аналізувала бюджетні показники за чотири роки

Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської громади аналізувала бюджетні показники за чотири роки

Відбулося засідання експертної групи "Фінансово-бюджетна сфера" у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року. Учасники групи ознайомилися із основними засадами складання Стратегії та проаналізували бюджетні показники за період із 2016 до 2020 р.

Окрім цього 7 червня відбулося обговорення проблемних питань, що вплинули на виконання бюджету громади, та доведено завдання учасникам групи для проведення аналізу відстеження тенденцій стану розвитку громади у частині фінансово-бюджетної сфери.

"Перше засідання організаційно-настановче, але уже під час нього учасникам надано низку показників. Цікава статистика з 2016-2020 року, з якої можна зробити певні висновки, котрі дозволять нам вималювати напрям роботи. Наша кінцева мета - змінити наявну структуру доходів загального фонду бюджету. Аналіз цієї структури засвідчив, що з 2016 року дохідна частина змінилася - якщо п'ять років тому ПДФО у структурі доходів складав 72%, то минулоріч маємо уже 84%. При цьому плата за землю у 2016 році складала 18%, а у 2020 році - 7%. Цьому є суб'єктивні чинники, але є і показники, котрі засвідчують, що не все гаразд із розвитком бізнесу, промисловості у нашій громаді. Досить незадовільний стан обліку земельного фонду. Бачимо своїм завданням організувати роботу так, щоб у 2027 році, в абсолютних показниках кількість коштів від ПДФО збільшувалася, а у відсотковому цей показник зменшувався. І збільшувався показник доходів від оренди землі, від діяльності ФОП, податку на прибуток від великих підприємств. Тобто одне із першочергових завдань - це збалансування структури дохідної частини. А друге - маємо працювати з видатковою частиною бюджету", - зауважує керівник експертної групи, заступник міського голови Михайло Волинець.

Склад експертної групи "Фінансово-бюджетна сфера"

Михайло Волинець - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови робочої групи, керівник експертної групи "Фінансово-бюджетна сфера".

Юрій Кравець - голова постійної депутатської комісії Вараської міської ради з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики, заступник керівника експертної групи.

Ніна Зубрецька - заступник начальник управління, начальник відділу економіки, промисловості та транспорту управління економіки та розвитку громади виконавчого комітету Вараської міської ради, заступник керівника експертної групи.

Інна Черевач - головний спеціаліст відділу економіки, промисловості та транспорту управління економіки та розвитку громади виконавчого комітету Вараської міської ради, секретар експертної групи.

Жанна Гальчик - начальник Вараського відділу податків і зборів з юридичних осіб, камеральних перевірок податкової звітності та економічного аналізу управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Рівненській області (за згодою).

Валентина Тацюк - начальник фінансового управління виконавчого комітету Вараської міської ради

Лариса Ошурко - начальник управління Державної казначейської служби України у м.Вараші Рівненської області (за згодою).

Людмила Соломка - завідувач поліклініки КНП ВМР "Вараська багатопрофільна лікарня".

Віктор Шевчук - заступник начальника управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради.