• Головна
  • Новини
  • Перевезення за маршрутом "Собор – Залізнична станція" не відбуватимуться до нового конкурсу

Перевезення за маршрутом "Собор – Залізнична станція" не відбуватимуться до нового конкурсу

У Вараській громаді не відбувся конкурс із визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування "Собор – Залізнична станція". Термін дії попереднього договору щодо перевезень на згаданому маршруті завершується 3 липня 2021 року.

На початку травня виконавчий комітет Вараської міської ради своїм рішенням оголосив конкурс – до 24 травня перевізники-претенденти мали можливість подати документи. Однак, до визначеного часу не заявився жоден перевізник.

"Можливою причиною неактивності перевізників може бути те, що нині цей маршрут є нерентабельним через карантинні обмеження, запроваджені Кабінетом Міністрів України, які діють вже тривалий час і суттєво позначилися на залізничному транспорті. Якщо раніше щоденно курсувало дев’ять приміських потягів, то нині два. Маємо надію, що ситуація вже незабаром почне змінюватися, адже пасажирські залізничні перевезення відновлюються. До результатів нового конкурсу за цим маршрутом перевезень поки що не буде", – коментує ситуацію щодо конкурсу начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух.