Для дитини-сироти з Вараської громади придбано квартиру

Відбулося засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайла Волинця.

Зокрема, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №877, бюджет Вараської міської територіальної громади отримав у 2020 році 789 136,00 гривень з державного бюджету для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Також за кошти цієї субвенції діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування можуть, за бажанням, отримати грошову компенсацію за належне їм житло.

Відповідно до протоколу засідання Регіональної комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році від 04.09.2020 року на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа для отримання субвенції з державного бюджету до місцевого бюджету Вараської міської територіальної громади визначено 2 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

10 червня 2021 року особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, що отримала грошову компенсацію за належне їй житло, уклала договір купівлі-продажу, відповідно до якого придбала у власність квартиру.

На засіданні Комісії прийнято рішення надати дозвіл на перерахування коштів із спеціального рахунку особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування у сумі 394 568,00 гривень як оплати за договором купівлі-продажу квартири. Відтак, за рахунок субвенції з державного бюджету, особа з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування стала власником квартири.

За інформацією Служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради