• Головна
  • Новини
  • Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської громади оцінила стан медичної галузі

Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської громади оцінила стан медичної галузі

Відбулося чергове засідання експертної групи "Інфраструктура Вараської МТГ" у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Під час засідання директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко окреслила проблемні питання, котрі виникають при забезпеченні лікувального процесу.

У свою чергу директор Центру первинної медичної допомоги Жанна Мирончук охарактеризувала діяльність підприємства та визначила сильні та слабкі сторони галузі щодо надання первинної медичної допомоги жителям Вараської громади.

При обговоренні висвітлених питань було наголошено на необхідність закупівлі медичного обладнання для Вараської багатопрофільної лікарні, а також щодо потреби у проведенні реконструкції та капітального ремонту лікувальних закладів.

Відмітимо, що у середині червня у Вараській громаді відкрито ПЛР-лабораторію та амбулаторію загальної практики у с.Більська Воля. Також, у середу 30 червня, на території Вараської багатопрофільної лікарні встановили кисневу станцію.