• Головна
  • Новини
  • Підписано Меморандум між Вараською міською радою та Посольством Республіки Словаччина в Україні

Підписано Меморандум між Вараською міською радою та Посольством Республіки Словаччина в Україні

Міський голова Олександр Мензул підписав Меморандум між Вараською міською радою та Посольством Республіки Словаччина в Україні. Підписання документу відбулося 7 липня на території посольства у Києві.

Меморандум є наслідком співпраці, котра розпочалася для громади у грудні 2020 року після візиту до Вараша Посла Словаччини Марека Шафіна.

1625748632741

Марек Шафін (ліворуч) та Олександр Мензул

"Наприкінці минулого року Вараська громада одержала реанімобіль, який для Вараської багатопрофільної лікарні спільно з фондом "Рідне Полісся" передав Посол Словаччини Марек Шафін. Із того часу у нас розпочалася співпраця. Учора у посольстві ми підписала Меморандум про співпрацю між Вараською міською радою і посольством Республіки Словаччина в Україні. Таким чином, Вараська громада виходить за межі району й області, це можливість міжнародних комунікацій. Громада не може розвиватися сама по собі, нам потрібно залучати інвестиції. Комунікація на рівні посольств дає нам можливість одержати підтримку від Посла Республіки Словаччина у його спілкуванні з іншими державами, з представниками бізнесу, зокрема і словацького. Для нас цей меморандум - крок для розвитку. І такі кроки потрібно робити і надалі", - зауважує міський голова Олександр Мензул.

1625748632678