• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді навчальні заклади готують до нового навчального року

У Вараській громаді навчальні заклади готують до нового навчального року

У Вараській громаді триває підготовка до прийдешнього навчального року. У ліцеях, гімназіях громади відбуваються поточні ремонти, які здійснюються силами навчальних закладів, матеріалами, придбаними за кошти міського бюджету.

"У рамках підготовки до нового навчального року у Більськовільському ліцеї буде створено сучасний потужний комп’ютерний клас. А у селі Заболоття додатково облаштовуємо нову бібліотеку з хорошим книжковим фондом. Нещодавно у нас також відбулися конкурси на заміщення посад директорів у вараських ліцеях №3, №4, №2 та у Вараській гімназії", – зазначає заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Для поточних ремонтів приміщень та сантехніки у закладах дошкільної освіти із міського бюджету виділено 1 млн 600 тис.грн. Ці кошти пропорційно розподіляються між дитсадками.

"У закладі дошкільної освіти №7 уже встановлено автоматичну пожежну сигналізацію – з міського бюджету виділено 318 тис.грн. У ЗДО №4 замінені двері та оформлені групові приміщення, проведено роботи у підвальних приміщеннях. Також незабаром розпочнуться роботи із капітального ремонту басейну садка №4 – уже відбулася процедура закупівлі, цього тижня буде укладено договір", – розповідає начальник Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради Олена Корень.

Варто зауважити, що у літній час дитсадки продовжують функціонувати. Допоки відбуваються ремонти в одних закладах, в інших діти з різних садків відвідують об’єднані групи. Здебільшого вихователі перебувають у відпустках, також займаються підвищення свого кваліфікаційного рівня та продовжують працювати з дітьми. Технічні та педагогічні працівники готують приміщення та обладнання, створюють осередки національно-патріотичного, трудового виховання та ін.