• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: "Треба подати руку дружби іншим містам-супутникам АЕС у світі"

Олександр Мензул: "Треба подати руку дружби іншим містам-супутникам АЕС у світі"

20 липня голови міст-супутників та т.в.о. президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін підписали меморандум про співпрацю.

У документі, підписаному за присутності керівників чотирьох атомних електростанцій, заявлено мету щодо координації роботи задля вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку міст-супутників і підприємств атомної енергетики.

DSR04248

"Цей меморандум – те, до чого ми рухались багато років. "Енергоатом", певно, єдина державна компанія в Україні, яка опікується містами-супутниками. Усі міста мають спільні проблеми та ідеї. Ми живемо однаковим життям – десь краще, десь гірше – але загалом нас об’єднує сама компанія. Окрім цього для нас вона є дохідною частиною бюджетів. Ми домовилися про те, що ідеї із розвитку громад будемо обговорювати з кожним містом-супутником. У Вараші вже створена робоча група зі створення стратегії розвитку громади. За допомогою "Енергоатома" ми плануємо залучати міжнародні інвестиції, оскільки Рівненська АЕС щорічно приймає різні міжнародні делегації, які можуть внести дещо нове в громаду. Хочу, щоб ми не лише спілкувалися між собою, а й подали руку дружби закордонним містам-супутникам АЕС", – прокоментував Олександр Мензул.

DSR03940

У рамках підписаного меморандуму буде створено Координаційну раду, до складу якої увійдуть представники Енергоатома, атомних станцій та органів місцевого самоврядування міст-супутників АЕС. Вона опікуватиметься вирішенням нагальних питань:

  • ефективної співпраці з органами державної влади для спільного захисту інтересів міст-супутників та атомних станцій;
  • спільної підготовки й реалізації програм і проєктів соціально-економічного розвитку міст-супутників та їхньої синхронізації на державному, обласному й місцевому рівнях;
  • вирішення інших проблем, передусім у галузі житлово-комунального господарства;
  • проведення роз‘яснювальної роботи стосовно інвестиційних проєктів і програм розвитку НАЕК "Енергоатом".

Меморандум про співробітництво між державним підприємством "НАЕК "Енергоатом" та містами-супутниками АЕС

Свілини ДП "НАЕК "Енергоатом"