• Головна
  • Новини
  • У вараських ліцеях і гімназії призначено нових директорів

У вараських ліцеях і гімназії призначено нових директорів

Відсьогодні у чотирьох закладах загальної середньої освіти Вараської громади призначено нових директорів.

Згідно з розпорядженнями міського голови Олександра Мензула, керівником Вараського ліцею №3 у наступні шість років буде Наталія Валюшко, а Вараський ліцей №4 на цей же термін продовжить очолювати Євгенія Сахнюк.

IMG 4960

Євгенія Сахнюк

IMG 4943

Наталія Валюшко

Контракти із новообраними директорами, згідно з вимогами законодавства, укладуть на 2 роки. Вараський ліцей №2 очолить депутат Вараської міської ради Яна Горегляд, а керувати Вараською гімназією буде Алла Гузь.

IMG 4987

Алла Гузь

IMG 4906

Яна Горегляд

Нагадаємо, конкурс на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти Вараської громади відбувався у три етапи: на першому етапі конкурсна комісія допустила п’ятьох кандидатів (один із них претендував на посади двох закладів). Наступний етап передбачав зустріч кандидатів із колективами та керівництвом закладів, батьківськими комітетами, представниками учнівського самоврядування, під час яких вони представляли себе та своє бачення напрямків розвитку навчальних закладів.

На визначальних засіданнях конкурсної комісії, що відбулися 15-16 липня 2021 року, кандидати демонстрували свої знання законодавства України у сфері освіти за допомогою письмового тестуванн, виконували ситуаційні завдання, деталізували напрямки та стратегії розвитку навчальних закладів.

Відмітимо, що згідно з законодавством, керівників закладів освіти переведено на строкові контракти: терміном на 6 років, якщо керівник займав посаду директора навчального закладу до проходження конкурсу, та 2 роки, якщо керівник призначається уперше на посаду директора навчального закладу.

Також варто зауважити, що конкурс на заміщення вакантної посади директора Мульчицького ліцею не відбувся через відсутність претендентів і згодом буде оголошений повторно.