• Головна
  • Новини
  • На засіданні "комунальної" комісії обговорювали питання ремонтів водопровідних мереж та кладовища на Парковій

На засіданні "комунальної" комісії обговорювали питання ремонтів водопровідних мереж та кладовища на Парковій

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

Депутат Вараської міської ради Ксенія Будь (фракція "Сила людей") перед початком засідання 29 липня поставила для обговорення декілька запитань до представників комунальних підприємств міста, а саме щодо якості виконання ремонтів у місті Вараш мереж водо- та теплопостачання та стану кладовища на вулиці Парковій.

Головний інженер КП "Вараштепловодоканал" Олег Устич відповів депутату, що усі ремонтні роботи, які наразі тривають, не є плановими, а аварійними. Роботи здійснюються якісними матеріалами та до 15 вересня 2021 року будуть завершені. Опісля виконання ремонту КП "Благосутрій", відповідно до укладених договорів, облагороджуватиме територію: укладатиме бруківку, газони тощо.

Заступник начальника відділу архітектури та містобудування виконавчого комітету Вараської міської ради Наталія Колесінська у свою чергу надала відповідь щодо стану кладовища на вулиці Парковій. Так, із 2016 по 2021 роки на кладовищі було проведено більше ніж 60 захоронень. Усі вони відбувалися самовільно. Також вона повідомила присутнім, що рішенням виконавчого комітету Кузнецовської селищної ради народних депутатів Володимирецького району Рівненської області від 19 травня 1981 року на цьому місці заборонено проведення будь-яких захоронень. Однак, немає жодного документу, який підтверджує те, що кладовище є закритим.

IMG 59471

Як зазначила Наталія Колесінська, відділ направляв звернення до Держпродспоживслужби у Рівненській області щодо підтвердження чи спростування факту наявності такого документу. У відповідь одержали повідомлення, що документу про закриття кладовища по вул. Паркова у м. Вараш не видавалося. Також вона додала, що у разі отримання такого документу, офіційне закриття кладовища можливе лише після 20 років із моменту останнього поховання.

рішення page 0001

Заступник директора КП "Благоустрій" Наталія Стрижеус повідомила членам комісії, що наразі відбуваються роботи щодо передачі даного кладовища на баланс підприємства та оформлення усіх необхідних документів.

Голова комісії, депутат Вараської міської ради Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") зазначив, що дане питання буде докладно вивчене та вирішене найближчим часом.

Під час засідання депутати розглянули проєкти рішень щодо: внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства (спрямована на доопрацювання), передачі в оренду нерухомого майна, створення конкурсної комісії з перевірки та відбору проектних заявок для участі у Програмі співфінансування ремонтів багатоквартирних житлових будинків у Вараській громаді, передачу комунального майна з балансу одних комунальних установ на інші. Також розглянули звернення мешканки міста Вараш щодо облаштування паркінгу для автомобілей за адресою м-р. Вараш 26.

Загалом, депутати підтримали усі проєкти рішень і рекомендували їх до розгляду на черговій сесії Вараської міської ради.