• Головна
  • Новини
  • Міський голова Олександр Мензул взяв участь в Українському муніципальному форумі

Міський голова Олександр Мензул взяв участь в Українському муніципальному форумі

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у XVI Українському муніципальному форумі у м.Одеса. Три дні заходу були присвячені темам місцевої демократії та відкритого врядування, енергоефективності, сталого місцевого соціально-економічного розвитку, за участі міського голови Києва Віталія Кличка та спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Український муніципальний форум є традиційним щорічним заходом, котрий організовує Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України". Форум є майданчиком для діалогу та виробленням спільної позиції органів державної влади та АМУ щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад.

Цьогоріч на форум запрошено більше 500 учасників – голів громад-членів АМУ, депутатів місцевих рад, представників центральних органів державної влади, парламентарів. Також у роботі форуму взяли Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.