• Головна
  • Новини
  • Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської МТГ аналізувала роботу комунального підприємства та медичної галузі

Експертна група з розробки Стратегії розвитку Вараської МТГ аналізувала роботу комунального підприємства та медичної галузі

Відбулося засідання експертної групи "Інфраструктура Вараської МТГ" у рамках діяльності Робочої групи розробки з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027.

Під час засідання розглянули питання щодо стану справ комунального підприємства та медичної галузі.

Директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко доповіла присутнім про загрози та можливості розвитку галузі "Охорона здоров’я". На її думку є такі загрози: постійні зміни у чинному законодавстві, нестабільне фінансування із Національної служби здоров’я України, відсутність державної субвенції, низька заробітна плата медичних працівників, застаріле обладнання, що ускладнює та уповільнює розвиток медичних працівників і лікарні, а також обмежує кількість медичних послуг. Тетяна Латишенко також виділила можливості розвитку медичної галузі: розширення асортименту надання медичних послуг, стоматологічна допомога у селах, мотивований персонал (гідна своєчасна оплата праці).

IMG 7050

"Ми пропонуємо нові проєкти та ті, які вже частково опрацювали. Насамперед, капітальний ремонт інфекційного відділення лікарні та будівлі центрального корпусу, створення сall-центру поліклініки, введення електронного документообігу. Також вважаємо необхідністю створення відділення відновлювального лікування для реабілітації пацієнтів після інсультів, оперативних втручань, пацієнтів, що перехворіли на пневмонію, спричинену COVID-19. Нині найбільш поширені звернення людей саме після коронавірусної інфекції з ускладненнями та після інсультів", – зазначає Тетяна Латишенко.

Заступник директора КП "Благоустрій" Наталія Стрижеус у своїй доповіді виділила сильні і слабкі сторони, загрози та можливості для розвитку підприємства. Серед сильних сторін можна виділити: високий попит на послуги з благоустрою, наявність місць для розміщення зон відпочинку і дитячих майданчиків, достатня наявність зелених зон, у тому числі великих масивів із хвойними насадженнями. Найголовніші слабкі сторони – поганий стан об`єктів транспортної інфраструктури, зношеність об`єктів благоустрою та інженерних комунікацій, відсутність підприємства з переробки та утилізації відходів, відсутність повноцінного вуличного освітлення у селах.

IMG 7068

"Наявна матеріально-технічна база підприємства дозволяє у повній мірі якісно надавати послуги з утримання вуличного освітлення. Підприємство забезпечене спецтехнікою та механізмами, але враховуючи створення Вараської громади її кількість є недостатньою. Також створення відповідного парку міських автобусів дасть можливість не тільки запровадити нові зручні для мешканців громади, маршрути, але й забезпечить безперервність їх функціонування. Підприємство потребує й іншої спецтехніки для покращення ремонтних робіт асфальтового покриття, для прибирання територій громади та для очищення доріг узимку від снігу", – розповідає Наталія Стрижеус.