• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді триває прийом проєктів за програмою Громадського бюджету

У Вараській громаді триває прийом проєктів за програмою Громадського бюджету

Зі старту етапу прийому проєктів за програмою Громадського бюджету Вараської громади автори запропонували уже десять проєктів. Серед наявних ідей переважають спортивного спрямування – зокрема, з будівництва майданчиків і проведення різноманітних спортивних заходів.

У с.Заболоття за кошти Громадського бюджету пропонують збудувати "Мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту (з елементами скейт-парку)". Відмітимо, що це перший проєкт у категорії "сільський", на його реалізацію планують витратити 100 тис.грн.

t5upvjcqnxbloeapspct th lnd xx

Іще один проєкт передбачає облаштування футбольного поля на прибережній зоні річки Стир для тренувань вихованцями Дитячо-юнацької спортивної школи Вараської міської ради. За півмільйона гривень автор розраховує вирішити проблему з відсутністю бази для проведення занять та змагань з футболу.

IMG 6088

Серед поданих проєктів є і створення рекреаційної зони у шкільних коридорах та вестибюлі Початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу Вараська дитяча музична школа. За переконанням автора ідеї це підвищить навчально-пізнавальну активність учнів, сприятиме їх психологічному розвантаженню й забезпечить учням комфортні умови для проведення вільного часу у приміщенні школи.

Нагадаємо, що з 1 серпня до 14 вересня кожен житель Вараської громади, якому виповнилося 14 років може подати свій проєкт за програмою Громадського бюджету.

Обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тис.грн. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тис.грн. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади – на один проєкт виділятиметься максимально до 150 тис.грн і до 500 тис.грн відповідно.

Подати проєкт можна за допомогою платформи E-DEM. Докладна інформація про Громадський бюджет на сайті Вараської міської ради.