У Вараші перевірили якість води у закладах освіти

Працівники вимірювальної лабораторії КП "Вараштепловодоканал" організували мікробіологічні дослідження якості води на відповідність ДСанПіН у закладах освіти міста Вараш. Дослідження організовані задля визначення показників епідемічної безпеки питної води і підтвердження готовності закладів освіти до початку нового навчального року.

Проби води взято у ДНЗ №12, ДНЗ №2, вараських ліцеях №3 і №4, Будинку дитячої та юнацької творчості та Дитячо-юнацької спортивної школи. Відповідно до результатів досліджень, усі проби відповідають нормам, які затверджені Міністерством охорони здоров’я України. Незабаром проби води будуть відібрані й у інших закладах освіти Вараша, результати досліджень заплановано повідомити до початку навчального року. Також лабораторія аналізуватиме зразки води із закладів освіти у селах Вараської громади.

Нагадаємо, КП "Вараштепловодоканал" нещодавно організувало дослідження проб питної води на відповідність "Гігієнічним вимогам до води питної, призначеної для споживання людиною". Для аналізу використано бутильовану питну воду (2 проби), яка продається у супермаркетах Вараша, питну воду з колодязя приватної садиби у смт Володимирець та питну воду з водопровідної системи міста.