• Головна
  • Новини
  • Як жителям Вараської громади отримати COVID-сертифікат у "Дії" – відеоінструкція

Як жителям Вараської громади отримати COVID-сертифікат у "Дії" – відеоінструкція

Жителі Вараської громади можуть отримати COVID-сертифікати, які офіційно визнані Євросоюзом, за допомогою мобільного додатку "Дія".

В оновленій версії додатку вам потрібно натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" і натиснути "Отримати сертифікат". Затим необхідно накласти підпис на запит на одержання даних із Електронної системи охорони здоров’я до "Дії". Отримавши сертифікат, кожен житель Вараської громади, як і кожен громадянин України, який повністю вакцинувався, зможе отримати свій COVID-сертифікат і вільно подорожувати країнами Європи.

Докладніше у відеоінструкції:

Зауважимо, міжнародний сертифікат про проведення вакцинації видається особі, яка отримала дві дози вакцини, котру визнала Всесвітня організація охорони здоров’я. В Україні використовуються 4 вакцини: Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna.

До слова, у Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca, Pfizer та друга доза вакцини Moderna. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.