• Головна
  • Новини
  • Старшокласники Вараського ліцею №3 зустрілися з керівництвом Вараської громади

Старшокласники Вараського ліцею №3 зустрілися з керівництвом Вараської громади

У День знань учні 11-их класів Вараського ліцею №3 відвідали виконавчий комітет Вараської міської ради. До зустрічі у форматі діалогу долучилися заступник міського голови Михайло Волинець, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Денега та секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев’янчук.

Школярі мали змогу ближче познайомитися зі специфікою роботи міської ради, її представниками, а також висловити свої побажання щодо розвитку школи. Учні озвучували креативні ідеї та пропозиції стосовно вдосконалення освітнього процесу. Ставили і запитання про актуальні проблеми, які турбують сучасну молодь, і про можливі шляхи взаємодії між владою міста та учнями.

Заступник міського голови Михайло Волинець привітав учнів, директора та вчителів із Днем Знань. Далі стисло розповів про структуру та показники місцевого бюджету, наповненості закладів освіти Вараської громади. Заступник міського голови зазначив, що першість за цим показником у ліцеї №3. Михайло Волинець відмітив, що цьогоріч навчальні заклади громади приймають 8129 учнів.

IMG 8445

Учениця 11-Б класу Вікторія Клімук розповіла присутнім про волонтерську діяльність ліцею №3.

"Я є членом Української волонтерської служби, тому намагаюся нести волонтерство у широкі верстви населення, оскільки – це один із найлегших способів змінювати світ до кращого. Я вважаю, що наш ліцей один із найкращих саме із розвитку волонтерства. У ліцеї відбуваються постійно різні заходи, акції, до цього руху долучаються учні", – зауважила учениця.

IMG 8450

Також учні та представники влади громади обговорили питання щодо програми обміну школярів, зокрема про можливість закордонного навчання. Учні наголосили, що хочуть бачити більше таких програм, оскільки це дає можливість отримати досвід та навчитися чомусь новому за межами України.

Керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергій Денега розповів присутнім про перспективи реалізації проєктів Громадського бюджету, завдяки яким учні мають можливість втілити у життя свої творчі задуми стосовно ліцею.

IMG 8457

У свою чергу старшокласники зауважили, що найближчим часом запропонують проєкт за програмою Громадського бюджету – створення "лінгафонного кабінету" у ліцеї.

"Іноземні мови є доволі важливими, спеціальне обладнання нам стане у нагоді на етапі підготовки до ЗНО. Від результатів оцінювання залежить наша подальша доля. У нашій школі ми би хотіли створити такий "лінгафонний кабінет", який допоможе покращити вивчення іноземних мов, зокрема англійської. Цей кабінет буде обладнаний спеціальними звуко- та відеопристроями, завдяки яким ми зможемо адаптуватися в англомовному середовищі", – розповідає учениця 11-Б класу Анастасія Кучерук.

На завершення зустрічі Михайло Волинець висловив надію, що вараські учні після завершення вищих навчальних закладів будуть повертатися у громаду, оскільки вона потребує кваліфікованих працівників.