• Головна
  • Новини
  • День міста Вараш: різноманітні активності, ярмарок, спортивні заходи та фестиваль "EnergyArtFest"

День міста Вараш: різноманітні активності, ярмарок, спортивні заходи та фестиваль "EnergyArtFest"

Цьогоріч святкування Дня міста Вараш та фестиваль "EnergyArtFest" заплановані на одній локації. Організатори обох заходів сьогодні розповіли про основні мистецькі події, котрі чекають жителів і гостей міста 11-12 вересня.

"Вараш завжди славився своєю гостинністю, креативністю, творчістю. Ми раді, що змогли поєднати дві події – святкування Дня міста та "EnergyArtFest2021". Цьогоріч святкування відбуватимуться на одній локації, у центрі міста – весело, з запальною музикою та розвагами, буде цікаво та пізнавально. Приєднуйтеся, чекаємо жителів Вараської громади, жителів та гостей міста на святкуванні 11-12 вересня", – запрошує заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Менеджер проєкту "EnergyArtFest2021" Олена Хмельник зауважує, що фестиваль відбуватиметься у Вараші вже утретє. Відкриття фесту супроводжуватиметься особливим флешмобом, деталі якого організатор поки тримає у секреті. У центрі міста також виступатимуть зірки талант-шоу "Голос країни" Юлія Тимочко та Галина Куришко, гратимуть відомі музичні гурти LATEXFAUNA, ADAM, ХAC та KOZAK SYSTEM. Паралельно відбуватимуться танцювальні майстер-класи з hip-hop, tap-dance, художній воркшоп та street-art, батл брейк-дансерів та шоу паркуристів, дискотека від Dj Micik Gonibez. Також на жителів Вараша очікує кінопоказ під відкритим небом, творчі майстер-класи для дітей, креативні фотозони для селфі, гастрономія та багато запальних цікавинок.

У свою чергу директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради Наталія Петрович зауважила, що центр міста перетвориться на величезну зону відпочинку, яка працюватиме два дні. Упродовж святкування Дня міста працюватиме ярмарок, у неділю, 12 вересня, о 14 годині розпочнеться традиційний обласний фестиваль народної творчості та побуту "Барви Надстир'я", у якому братимуть участь аматорські колективи Рівненщини, також на жителів Вараша і громади чекає багато спортивних заходів.

IMG 8635

"11 вересня відбудеться розважальна гра "Козацькі забави". Уранці розпочнеться XII міський турнір із більярду "Кузнецовська піраміда", присвячений пам’яті Віталія Магдича, удень на стадіоні "Ізотоп" відбудеться футбольний матч юнацьких команд у рамках чемпіонату України. Наступного дня, 12 вересня, о 9-й годині гратимемо у баскетбол 3х3 у центрі міста, затим запланована відкрита першість міста з волейболу на стадіоні "Ізотоп", дитячий турнір зі швидких шахів у ліцеї №1, там же відбудеться і відкрита першість міста з футболу серед юнаків", – перелічує заплановані спортивні активності начальник Відділу масового спорту департаменту Андрій Бабік.

IMG 8633

Окрім цього, у рамках святкування Дня міста, відбудеться виставка військової, пожежної, комунальної техніки, працюватимуть локації населених пунктів, що об’єдналися у Вараській громаді, відбудуться "Свято хліба", фестиваль мацика, "Медові гостини".