ЦНАП у Вараській громаді перетворять на Дія Центр

У Рівненській області п’ять ЦНАПів стануть Дія Центрами, серед них – Центр надання адміністративних послуг Вараської міської територіальної громади.

Це означає, що тут надаватимуть ще більше комплексних, швидких і якісних послуг, доступних для кожного. Крім того, для відвідувачів передбачать місце для користування порталом "Дія" і розвитку цифрових навичок.

7 травня виконавчий комітет Вараської міської ради подав клопотання щодо одержання субвенції з державного бюджету на розвиток мереж ЦНАПів. Зокрема, у частині придбання обладнання для видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів. 25 серпня був підписаний договір із ТОВ "Компанія ТоппТек" щодо придбання програмно-апаратного комплексу у складі принтера Toppan CP500 з безконтактним енкодером і фотокомплекту з планшетом для підпису на загальну суму 264 тис. грн.

Як зазначає директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук, до кінця року система повинна запрацювати.

"Наші подальші дії полягають у побудові комплексу системи захисту інформації, визначаємо відповідальних осіб для подальшого отримання від Міністерства внутрішніх прав України дозволу на видачу посвідчення водія та реєстрацію транспортних засобів", – зауважує Світлана Осадчук.

Загалом же цьогоріч для Рівненської області з цією метою з державного бюджету виділили понад 14 мільйонів гривень. Гроші передбачені для семи громад, серед яких Вараська громада. Залежно від потреб, кошти спрямовують як на будівництво чи ремонт будівель ЦНАПів, так і на їх облаштування, а також забезпечення необхідним обладнанням.