• Головна
  • Новини
  • Першою на Рівненщині: Вараська громада отримає субвенцію на розробку комплексного просторового плану

Першою на Рівненщині: Вараська громада отримає субвенцію на розробку комплексного просторового плану

Вараська Громада першою на Рівненщині отримає субвенцію із державного бюджету на виготовлення Комплексного плану просторового розвитку власної території. Для нашої громади погоджене надання 2 млн 300 тис. грн.

"Із переліку поданих проєктних заявок Вараська територіальна громада найкраще відповідала усім необхідним вимогам. Тому ця громада першою у Рівненській області отримає з держбюджету 2 млн 300 тис грн на створення плану просторового розвитку. Громади і надалі зможуть претендувати на державні кошти", – зауважила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час селекторної наради.

"Комплексний план просторового розвитку, підготовчу роботу до створення якого ми фактично вже розпочали, дозволить нам проаналізувати наявні ресурси громади та ефективно їх використовувати", – відмічає міський голова Олександр Мензул.

За словами головного архітектора міста Владислава Ільницького, спеціалісти відділу архітектури та містобудування, а також відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Вараської міської ради пройшли відповідну навчальну програму "Просторове планування та управління природними ресурсами", організовану проєктом "U-LEAD з Європою". Таким чином вараські фахівці єдині на Рівненщині кого відібрали для написання завдання на розробку Комплексного плану просторового розвитку території.

"Наявність затвердженого Комплексного плану надасть можливість відділу архітектури та містобудування надавати всі адміністративні послуги з містобудування та архітектури без розробки генеральних планів та планів зонування території на населені пункти Щоків, Рудка, Березина, Діброва та оновлення генеральних планів інших населених пунктів розроблених у 2013-2016 роках. На жаль, нині лише генеральні плани сіл Мульчиці та Кругле, затверджені у 2020-2021 роках відповідають вимогам законодавства та можуть узгоджуватися з рішеннями комплексного плану. Генеральні плани с.Кримне та с.Уріччя перебувають у стадії розробки. Решта генеральних планів і планів зонування не відповідають вимогам законодавства та потребують оновлення", – зауважує начальник Відділу архітектури та містобудування Владислав Ільницький.