• Головна
  • Новини
  • У Центрі дозвілля триває виставка картин та робіт вараських майстрів

У Центрі дозвілля триває виставка картин та робіт вараських майстрів

У Мистецькій залі Центру дозвілля триває виставка картин Миколи Фесюка. Також кожен охочий може оглянути роботи майстрів Любові Ципан та Івана Коваленаса.

Художник-аматор Микола Фесюк живе і працює у селищі Острожець Дубенського району. Малювати почав з дитинства, задля натхнення відвідував музеї, художні галереї. Свого часу на Фесюка вплинуло знайомство з засновником Художнього фонду Волині Карлом Якубеком. На виставці у Центрі дозвілля Микола Фесюк представив свої пейзажі, натюрморти, портрети.

IMG 4370

Микола Фесюк (ліворуч), Любов Ципан (по центру) та Іван Коваленас (праворуч)

Вараська майстриня декоративно-ужиткового мистецтва Любов Ципан іще 2012 року відкрила для себе цікаву техніку розпису point-to-point (крапка до крапки). Жінка вивчила техніку і розмальовує різні предмети, використовуючи різноманітні фарби, текстури. Із 2013 року роботи Любові Ципан регулярно виставляються на міських масово-культурних заходах. Також майстриня виставляла свої роботи в Музеї архітектурного мистецтва (у 2017 р.) у селі Пирогово Київської області.

IMG 4322 1

в.о. директора центру дозвілля Микола Ковбасюк (ліворуч),  Любов Ципан (по центру) та завідувач частини (художньої)центру дозвілля Юрій Савчук (праворуч)

Заслужений майстер народної творчості України із Вараша Іван Коваленас завжди мріяв працювати з деревом. Його художньою обробкою почав займатися з 1980 року. Цікаво, що чоловіка ніхто не вчив тонкощам професії - самостійно читав літературу, ліпив і малював, освоював навички різьбяра.

IMG 4316

в.о. директора центру дозвілля Микола Ковбасюк (ліворуч) та Іван Коваленас (праворуч)

Побачити картини та роботи майстрів у Центрі дозвілля можна до 6 жовтня 2021 року.