• Головна
  • Новини
  • "Гуманітарна" комісія розглянула перепланування коштів освітньої субвенції

"Гуманітарна" комісія розглянула перепланування коштів освітньої субвенції

Відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту Вараської міської ради. Члени комісії розглянули три питання порядку денного, а також листи від Управління освіти і Відділу культури та туризму.

Передусім депутати розглянули проєкти щодо внесення змін до установчих документів Будинку дитячої та юнацької творчості, реорганізації Вараської гімназії шляхом приєднання до Вараського ліцею №2 та надання дозволу Вараській багатопрофільній лікарні на прийняття, зберігання, із можливістю використання медичного спеціалізованого обладнання.

Голова комісії Яна Горегляд (фракція "Європейська солідарність") заявила про те, що не братиме участь в обговоренні питання щодо реорганізації гімназії через конфлікт інтересів. Головувати на засіданні 20 вересня на час розгляду цього питання було визначено заступника голови комісії Ігоря Саворону (фракція "Сила людей").

0245

Після тривалої дискусії двоє членів комісії підтримали проєкт рішення щодо реорганізації Вараської гімназії шляхом приєднання до Вараського ліцею №2, що двоє утрималися – отже комісії забракло голосу Яни Горегляд задля остаточного визначення стосовно питання.

Інші питання були підтримані депутатами та запропоновані до голосування на черговій сесії Вараської міської ради, що відбудеться у п’ятницю, 24 вересня.

Листи від Управління освіти про перепланування коштів освітньої субвенції та виділення додаткових коштів із місцевого бюджету були обговорені та були підтримані депутатами. Кошти спрямують на придбання мультимедійного обладнання для потреб початкових класів згідно зі стандартами Нової української школи.